Historie HV Blokker

De handbal vereniging HV Blokker is ontstaan uit een fusie van de verenigingen Risdam Zebra’s en S&K.
De naam S&K is weer ontstaan uit de vereniging OHVZ (Op Hoop Van Zegen ) genoemd naar de toenmalige veiling van Blokker.
De vereniging OHVZ is opgericht op 1 sept.1959. De wedstrijden en training werden in het begin dan ook gespeeld in de veilinghal van OHVZ. In het seizoen 1982/83 is de naam gewijzigd in S&K (service & kwaliteit). Dit bedrijf werd toen ook de sponsor van de Handbal vereniging.

Handbal Vereniging Risdam-Zebra’s is ontstaan uit de vereniging Risdam en de vereniging Zebra.

In 1947 wordt er bij Always Forward een handbal tak opgericht. In 1966 wordt er afscheid genomen van Always Forward en ging men zelfstandig verder als de Zebra.

In 1976 wordt het terrein op de Nieuwe Steen in gebruik genomen. Een jaar later wordt er een nieuwe handbalvereniging in de buurt opgericht met als naam Risdam. Deze nieuwe vereniging krijgt veel leden van de Zebra. Wat uit eigenlijk resulteert in
fusie met de naam Risdam-Zebra’s.

Op 1 sept. 2011 zijn de Handbal verenigingen S&K uit Blokker en de Risdam-Zebra’s uit Hoorn gefuseerd als Handbal Vereniging HV Blokker.

HV Blokker is vooral een handbal vereniging die haar leden in staat stelt om handbal te spelen in competitieverband binnen een sociale vereniging waar de sfeer voorop staat. Dit wordt geboden middels jeugdteam’s leeftijd vanaf +/- 6-7 jaar tot dames recreanten boven de 50 jaar. Tevens is er voor de Heren ook gelegenheid om te handballen bij HV Blokker
in competitie verband.